top of page
SAtu 2 kuva muokattu .jpg

Olen Satumaisen sykkeen Satu!


Tieni tanssinopettajaksi ei tainnut olla vain sattumaa...
Musikaalisen perheen lapsi. Lapsuuden suuri haave iskelmälaulaja. Raahen musiikkiopistossa pianonsoiton tutkinto. Ratsastaminen intohimoni 12-vuotta. Nämä edellä mainitut asiat ovat suuresti auttaneet minua tanssissa.

 

Olen koulutukseltani merkonomi ja valokuvalaborantti. Valokuvaus- ja myyntialalle lähdin jo 15-vuotiaana. Ihmisten kanssa työskentely on minulle hyvin luontaista.


2002 Ikimuistoinen vuosi, rakas tyttäreni syntyi ja samana vuonna tuore äiti löysi itselleen uuden kuntoa kohottavan harrastuksen -TANSSIN! Kaksi elämäni rakkautta.

 

2006-2007 Kasvattiseurani Raahen tanssiklubin pyynnöstä suoritin latinobic-ohjaaja 1 ja 2 koulutuksen tällä aikavälillä. Ohjasin useamman vuoden latinobiciä Raahessa.


2007 Kävin SUSEL Ry:n Lapset tanssimaan- ohjaaja koulutuksen ja ohjasin Raahen tanssiklubilla lasten tanssikursseja useamman vuoden.

 

2008 Aloitin ohjaamaan kehitysvammaisten ryhmälle tanssitunteja. Ensin Raahe-opistolla ja siirryimme pian ryhmän kanssa Raahen tanssiklubin alaiseksi. Tämän todella rakkaan ryhmän ja avustajien kanssa teimme yhteistyötä 2018 vuoteen asti. Oululaistumiseni jälkeen jouduin lopettamaan yhteistyön ryhmän kanssa.

 

2010-2012 Osallistuin Swing Sensation Oulu-projektiin. Koulutuksen ajan olin viejän roolissa. Ohjasin Raahessa myös swing-fusku/lindy hop paritanssi alkeita jonkin aikaa.

 

2012 Mielestäni sattumalta ajauduin mukaan pohjoisen Suomen tanssiopettajaliiton STOL- koulutusryhmään. Tavoite oli valmistua tanssinopettajaksi TAI kartuttaa tanssinohjaaja taitoja. Mahdollisuus kouluttautua, vaikkei valmistuisikaan.

Bio

 

Digiajan tulon myötä valokuvausala on kokenut valtavan muutoksen. Kivijalka liikkeitä koko ajan vähemmän ja palvelut netissä. Työsopimukseni kuukausityöläisestä muuttui osa-aikaiseksi. Haaveilin varovasti tanssin opettamisesta lisätyönä, mutta vielä piti pari vuotta rohkaistua asiaan.

 

2014 Tammikuussa aloitin Tanssikoulu Jari Aaltosella ja aika nopeasti töitä oli ympäri maakuntia. Mm. Pulkkilassa, Raahessa, Torniossa, Rovaniemillä sekä Oulussa.

 

2015 Sari Aaltosen kanssa suoritimme yhdessä päättäväisesti STOL-tutkinnon! (Se minkä puolivahingossa aloitin jo 2012.)
Jari Aaltonen ja Ari Hirvi olivat meidän treeni-ja tsemppikavereita. Maikki Koivuniemi ja Lissu Kontturi-Paasikko sekä tutkija Heikki Ketonen. Oikeat ihmiset minulle opettajiksi ja tutkintoa arvioimaan. Kiitollinen heille kaikille. Unohtumaton tutkintopäivä, suuri unelmani toteutui!

 

2018 Kesällä muutto Ouluun ja perustin yritykseni T:mi Satumainen syke. (Olinhan aina vannonut, ettei minusta koskaan tule yrittäjää!)

 

2019 Ihan ensimmäiset omat viikko tanssikurssit pienryhmälle. Jokainen kerta on oma kokonaisuutensa ja parin ei tarvitse olla joka viikko sama. Tiedossa yksilöllisempää opetusta sekä vuorovaikutusta koko ryhmän kesken. Täällä, jos jossain, oppii omasta kehosta ja parityöskentelystä todella paljon.

2022 Yritykseni muutti kesäkuussa Joensuuhun. Aloitin syksyllä ohjaamisen PoKaTa tanssiseuralla sekä tanssiopettajana Joensuun seudun opiston kursseilla. Pidän edelleen Pohjoisen suunnalla satunnaisesti leiripäiviä.

 

Tehnyt keikkoja mm:
Tanssikoulu Jari Aaltonen, Tanssikurssit/Niina Huhtala (esim. Valasrannan tanssileiri sekä Pohjanmaan tanssileiri),
Iijoen tanssijat Pudasjärvi, Raahen tanssiklubi, Jokihelmen opiston tanssikurssit.

 

Tilauskeikat:
Yksityistunnit (Yksityistunteja olen tehnyt jo usean vuoden ajan Raahessa, Oulussa sekä maakunnissa tilauksesta),
pienryhmätunnit, TYHY, polttarit, DJ-keikat, tapahtumat.

 

Työtahti päivä- ja iltatöiden yhdistämisen vuoksi on ollut välillä päätä huimaavaa, mutta on hienoa, että saan tehdä tätä työtä mistä salaa haaveilin ja tieni tähän saakka on tullut. Mitä vielä onkaan tulossa?
Kiitollinen tuesta, uskosta ja luottamuksesta kivijalan antaneelle Raahen tanssiklubille sekä Tanssikoulu Jari Aaltoselle ja kaikille kurssilaisille opettajaurani nousuun lähtemisestä.

 

Iltapainotteisen tanssin opetuksen vastapainoksi olen tehnyt epäsäännöllisen säännöllisesti hlökohtaisen avustajan töitä päivisin. Haaveena on ollut saada tehdä töitä kotona asuvien yksinäisten vanhusten kanssa, jotka ovat kuulevia korvia ja ihmiskontaktia vailla. He tarvitsevat kontaktia mieluiten samaan tuttuun ihmiseen viikoittain. Tätä työtä tein keikkaluonteisena toiselle yrittäjälle (v. 2019-2021) sekä Oulun kaupungilla toimin yksityisenä palveluseteliyrittäjänä vuoden 2021-2022. Muuttoni Joensuuhun kesällä 2022 toi tullessaan uuden kohderyhmän. Tällä hetkellä toimin koululla lapsen henkilökohtaisena avustajana. Avustajan työtä teen mielelläni satunnaisesti muiden töiden ohella.

Joensuu on uusi kotikaupunkini ja täällä olen saanut tehdä tanssin opetuksen saralla töitä Joensuun kansalaisopistolle soolotansseja sekä lavatansseja. Tanssiseura PoKaTa:lla minut nähdään yleensä maanantai-iltaisin opettamassa paritansseja.

Päivisin teen töitä Joensuun kaupungilla koululla henkilökohtaisena avustajana.

Leiripäiviä käyn pitämässä edelleen pohjoisessa päin sekä uusia kohteitakin on Pohjois-Karjalan seudulla tulossa.

 

Näkemisiin!
 

  • Instagram
  • Grey Facebook Icon
bottom of page